Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Σκανδαλιστική Κρέμα Σοκολάτας

Με αυτή την κρέμα θα ξεχάσετε ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα περί κρέμας σοκολάτας. Δικαίως, βέβαια, γιατί σε κάθε κουταλιά ακούσια θα βγάλετε διάφορους ήχους απόλαυσης. Αυτή η βαθιά, μεστή γεύση σοκολάτας μαζί με τη βελουδένια υφή είναι ο απόλυτος συνδυασμός. Και βέβαια ο απόλυτος εχθρός της δίαιτας. Αν έχετε παιδιά, θα σας λατρέψουν ακόμα περισσότερο αν τους τη φτιάξετε.
Αν νηστεύετε, αντικαταστήστε το γάλα με γάλα σόγιας και την κρέμα γάλακτος με κρέμα σόγιας. Τόσο απλά!
Αν φτιάχνετε τούρτες, τολμήστε να τη βάλετε ανάμεσα στα παντεσπάνια σας. Θα είναι υπέροχη!

Διαδικασία πανεύκολη, λίγη υπομονή μόνο θέλει στο ανακάτεμα.

Κρέμα Σοκολάτας
από το sandrakavital.blogspot.com

15 γρ. κακάο - 3 κουταλιές
15 γρ. κόρν φλάουερ - 4,5 κουταλάκια
30 γρ. ζάχαρη - 2 κουταλιές
240 γρ. γάλα
180 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
90 γρ. νουτέλα - 4 ή 5 κουταλιές
1 βανίλια
(πάντα οι κουταλιές είναι οι μεζούρες, όχι οποιοδήποτε κουτάλι)

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το κακάο, το κόρν φλάουερ, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε με το γδάρτη και προσθέστε λίγο λίγο το γάλα και την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα, για να αποφευχθούν τα πολλά κομπάκια.

Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα. Να φροντίζετε η κουτάλα να αγγίζει στον πάτο, ώστε να αποφευχθεί να κολλήσει το γάλα.

Όσο ανακατεύετε το μείγμα θα πήζει και τα κομπάκια θα διαλύονται. Θέλει υπομονή (10-15 λεπτά). Η σωστή πυκνότητα θα έχει επιτευχθεί εάν, καθώς "χαράζετε" μια γραμμή στον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα η κρέμα παίρνει αυτή τη μορφή που βλέπετε.

Εκτός φωτιάς, προσθέστε την σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Τέλος προσθέστε τη νουτέλα και τη βανίλια. Και πάλι ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό.

Μην περιμένετε ότι θα μείνουν για πολλές μέρες στο ψυγείο, αν και μια χαρά διατηρούνται.



ΥΓ. Σήμερα, παραδόξως ο υπολογιστής μού επιτρέπει να κάνω την ανάρτηση, δε δέχεται όμως να βάλει την αρχική φωτογραφία οριζόντια! Μήπως να στρίψετε λίγο την οθόνη του υπολογιστή σας;;;;

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Αχ! Αυτή η τεχνολογία...

Εδώ και μέρες προσπαθώ να δημοσιεύσω την καινούργια μου ανάρτηση, αλλά μάλλον ο υπολογιστής μου έχει διακόψει τη συνεργασία μας απροειδοποίητα.

Τί άλλο να κάνουμε εκτός από υπομονή;;;

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Σοκολατάκια γεμιστά με φυστικοβούτυρο

Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, ενδεχομένως να έχετε δει στο κατάστημα του αεροδρομίου, στο σκανδαλιστικό ράφι με τις σοκολάτες μία πορτοκαλί συσκευασία όπου αναγράφεται με κίτρινα γράμματα "Reese's" - peanut butter cups. Είναι σοκολατάκια με γέμιση φυστικοβούτυρο, τα οποία δεν έχει τύχει να δοκιμάσω ποτέ, γιατί αποφεύγω τις πλούσιες σε συντηρητικά αμερικάνικες τροφές. Αφήστε που είναι και πανάκριβα! Αντ' αυτών, λοιπόν,  και μιας και περνάω κατά καιρούς φυστικοβουτυροκρίσεις, όπως τώρα, είπα να δοκιμάσω τη συνταγή που βρήκα στο www.browneyedbaker.com. Ως διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή, με μόνο μειονέκτημα την αναμονή για να παγώσουν τα μείγματα.


Σοκολατάκια γεμιστά με φυστικοβούτυρο

1 κούπα φυστικοβούτυρο
¼ κούπας βούτυρο
¼ κούπας καστανή ζάχαρη
1¼ κούπας ζάχαρη άχνη
500 γρ. σοκολάτα γάλακτος
1/2 κούπα σπορέλαιο

Βάλτε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το φυστικοβούτυρο. Αφήστε τα να ομογενοποιηθούν σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να δείτε ότι το μείγμα αρχίζει να βράσει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα σε δόσεις την άχνη, ανακατεύοντας κάθε φορά. Όταν θα ενσωματωθεί όλη η ζάχαρη θα έχετε ένα πολύ παχύρρευστο μείγμα. Βάλτε το στο ψυγείο για να σφίξει.





 Όσο σφίγγει το μείγμα απλώστε σε θήκες για κεκάκια αντικολλητικά χαρτάκια. Βάλτε τη σοκολάτα με το σπορέλαιο σε μπαιν μαρί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Με ένα κουτάλι βάλτε μια γερή ποσότητα σοκολάτας στον πάτο κάθε θήκης. Υπολογίστε ότι θα χρησιμοποιήσετε λιγότερη από τη μισή ποσότητα σοκολάτας. Αφού γεμίσετε όλες τις θήκες με σοκολάτα ξεχάστε τες μέσα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Λογικά, σε αυτό το σημείο, πρέπει να έχει σφίξει και το μείγμα του φυστικοβούτυρου. Αν όχι, κάντε λίγη υπομονή ακόμα. Αν βιάζεστε πολύ, βάλτε το για λίγο στην κατάψυξη.
Όταν με το καλό θα έχει σφίξει το μείγμα, πάρτε μια μικρή κουταλιά, κάντε τη μπαλάκι και βάλτε την στη μέση της κάθε θήκης που έχει στερεοποιημένη σοκολάτα. Ρίξτε από πάνω τόση λιωμένη σοκολάτα όση χρειάζεται μέχρι να καλυφθεί η μπαλίτσα φυστικοβούτυρου. Βάλτε και πάλι τις θηκούλες στο ψυγείο για να σφίξουν.

 Αυτό θα είναι το αποτέλεσμά! Εγώ έφτιαξα σοκολατάκια σε διάφορα μεγέθη:
 Διατηρήστε τα στο ψυγείο μέσα σε τάπερ για να μην πάρουν μυρωδιά.