Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Σοκολατάκια γεμιστά με φυστικοβούτυρο

Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, ενδεχομένως να έχετε δει στο κατάστημα του αεροδρομίου, στο σκανδαλιστικό ράφι με τις σοκολάτες μία πορτοκαλί συσκευασία όπου αναγράφεται με κίτρινα γράμματα "Reese's" - peanut butter cups. Είναι σοκολατάκια με γέμιση φυστικοβούτυρο, τα οποία δεν έχει τύχει να δοκιμάσω ποτέ, γιατί αποφεύγω τις πλούσιες σε συντηρητικά αμερικάνικες τροφές. Αφήστε που είναι και πανάκριβα! Αντ' αυτών, λοιπόν,  και μιας και περνάω κατά καιρούς φυστικοβουτυροκρίσεις, όπως τώρα, είπα να δοκιμάσω τη συνταγή που βρήκα στο www.browneyedbaker.com. Ως διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή, με μόνο μειονέκτημα την αναμονή για να παγώσουν τα μείγματα.


Σοκολατάκια γεμιστά με φυστικοβούτυρο

1 κούπα φυστικοβούτυρο
¼ κούπας βούτυρο
¼ κούπας καστανή ζάχαρη
1¼ κούπας ζάχαρη άχνη
500 γρ. σοκολάτα γάλακτος
1/2 κούπα σπορέλαιο

Βάλτε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το φυστικοβούτυρο. Αφήστε τα να ομογενοποιηθούν σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να δείτε ότι το μείγμα αρχίζει να βράσει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα σε δόσεις την άχνη, ανακατεύοντας κάθε φορά. Όταν θα ενσωματωθεί όλη η ζάχαρη θα έχετε ένα πολύ παχύρρευστο μείγμα. Βάλτε το στο ψυγείο για να σφίξει.





 Όσο σφίγγει το μείγμα απλώστε σε θήκες για κεκάκια αντικολλητικά χαρτάκια. Βάλτε τη σοκολάτα με το σπορέλαιο σε μπαιν μαρί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Με ένα κουτάλι βάλτε μια γερή ποσότητα σοκολάτας στον πάτο κάθε θήκης. Υπολογίστε ότι θα χρησιμοποιήσετε λιγότερη από τη μισή ποσότητα σοκολάτας. Αφού γεμίσετε όλες τις θήκες με σοκολάτα ξεχάστε τες μέσα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Λογικά, σε αυτό το σημείο, πρέπει να έχει σφίξει και το μείγμα του φυστικοβούτυρου. Αν όχι, κάντε λίγη υπομονή ακόμα. Αν βιάζεστε πολύ, βάλτε το για λίγο στην κατάψυξη.
Όταν με το καλό θα έχει σφίξει το μείγμα, πάρτε μια μικρή κουταλιά, κάντε τη μπαλάκι και βάλτε την στη μέση της κάθε θήκης που έχει στερεοποιημένη σοκολάτα. Ρίξτε από πάνω τόση λιωμένη σοκολάτα όση χρειάζεται μέχρι να καλυφθεί η μπαλίτσα φυστικοβούτυρου. Βάλτε και πάλι τις θηκούλες στο ψυγείο για να σφίξουν.

 Αυτό θα είναι το αποτέλεσμά! Εγώ έφτιαξα σοκολατάκια σε διάφορα μεγέθη:
 Διατηρήστε τα στο ψυγείο μέσα σε τάπερ για να μην πάρουν μυρωδιά.



6 σχόλια:

  1. Δεν θα προλάβουν να πάρουν μυρωδιά, θα εξαφανιστούν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερά τα γλυκά ....μήπως θα ήταν εύκολο να φτιάξουμε και γλυκά με λίγες θερμίδες ...για αυτούς με τα παραπανίσια κιλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...χμ...δεν έχεις κι άδικο, αν και είμαι της άποψης ότι καλύτερα να τρώμε 2 κουταλιές από ένα σωστό, κανονικό γλυκό παρά ένα ολόκληρο λάιτ και "ξενέρωτο". Πάντως, ένα γλυκάκι που μου έρχεται στο μυαλό πρόχειρα, χωρίς πολλές θερμίδες, είναι το σορμπέ σοκολάτας που έχω ποστάρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ποσα σοκολατακια φτανει η συνταγη; Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή