Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μπάρες Βρώμης με Φυστικοβούτυρο



Τελευταίως έχω αρχίσει να ανακαλύπτω το φυστικοβούτυρο. Ήδη έχω φτιάξει μια συνταγή για μπράουνις με φυστικοβούτυρο, η οποία έκανε θραύση στους peanut lovers. Σκέφτομαι, λοιπόν, να εξελίξω τις γνώσεις μου επάνω στο θέμα "φυστικοβούτυρο", οπότε προσεχώς θα πειραματιστώ με διάφορες εκδοχές. Αναμείνατε, λοιπόν.
Για σήμερα έχω φτιάξει αυτές εδώ τις υγιεινότατες μπάρες που μοσχομυρίζουν φυστικοβούτυρο! Στο εσωτερικό τους είναι μαλακές αλλά και αφράτες παράλληλα. Η φωτογραφία εδώ πάνω δεν είναι και πολύ ενδεικτική, γιατί με τις διάφορες δουλειές παρέλειψα να τις φωτογραφήσω μόλις ψήθηκαν, με αποτέλεσμα να φωτογραφήσω μετά από μερικές μέρες το τελευταίο κομμάτι που περίσσεψε. Συγχωράτε με!

Μπάρες Βρώμης με Φυστικοβούτυρο 
Από το How sweet it is

1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπας καστανή ζάχαρη
3/4 κούπας απαλό φυστικοβούτυρο
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κούπας γάλα
1/3 κούπας σταγόνες σοκολάτας


Βάλτε το φούρνο να ζεσταίνεται στους 175 βαθμούς.

Χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη ζάχαρη με το φυστικοβούτυρο μέχρι να προκύψει ένα αφράτο μείγμα, για περίπου τρία λεπτά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί η βανίλια.



Σταματήστε το μίξερ και ρίξτε μέσα το αλεύρι, τη βρώμη, το αλάτι και τη σόδα. Αρχίστε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα για να μη βρεθείτε ξαφνικά μέσα σε ένα άσπρο σύννεφο από αλεύρι. Το μείγμα θα φαίνεται ανομοιογενες, αλλά αυτό δε σας απασχολεί.


Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα. Τώρα η "ζύμη" σας θα είναι πηχτή και στιβαρή. Ρίξτε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε με μία σπάτουλα.


Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε ένα τσέρκι, όπου θα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πατήστε το με τα χέρια σας ώστε να "στρώσει" στο σκεύος. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω, για περίπου 18-20 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε τετράγωνα κομάτια.
Διατηρήστε το σε αεροστεγή συσκευασία για μία εβδομάδα περίπου, εκτός ψυγείου. Όσο περνάνε οι μέρες οι μπάρες χάνουν την υγρασία τους, όχι όμως και τη γεύση τους.

Με ένα ποτήρι γάλα γίνεται ένα υπέροχο πρωινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου