Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Σκανδαλιστική Κρέμα Σοκολάτας

Με αυτή την κρέμα θα ξεχάσετε ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα περί κρέμας σοκολάτας. Δικαίως, βέβαια, γιατί σε κάθε κουταλιά ακούσια θα βγάλετε διάφορους ήχους απόλαυσης. Αυτή η βαθιά, μεστή γεύση σοκολάτας μαζί με τη βελουδένια υφή είναι ο απόλυτος συνδυασμός. Και βέβαια ο απόλυτος εχθρός της δίαιτας. Αν έχετε παιδιά, θα σας λατρέψουν ακόμα περισσότερο αν τους τη φτιάξετε.
Αν νηστεύετε, αντικαταστήστε το γάλα με γάλα σόγιας και την κρέμα γάλακτος με κρέμα σόγιας. Τόσο απλά!
Αν φτιάχνετε τούρτες, τολμήστε να τη βάλετε ανάμεσα στα παντεσπάνια σας. Θα είναι υπέροχη!

Διαδικασία πανεύκολη, λίγη υπομονή μόνο θέλει στο ανακάτεμα.

Κρέμα Σοκολάτας
από το sandrakavital.blogspot.com

15 γρ. κακάο - 3 κουταλιές
15 γρ. κόρν φλάουερ - 4,5 κουταλάκια
30 γρ. ζάχαρη - 2 κουταλιές
240 γρ. γάλα
180 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
90 γρ. νουτέλα - 4 ή 5 κουταλιές
1 βανίλια
(πάντα οι κουταλιές είναι οι μεζούρες, όχι οποιοδήποτε κουτάλι)

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το κακάο, το κόρν φλάουερ, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε με το γδάρτη και προσθέστε λίγο λίγο το γάλα και την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα, για να αποφευχθούν τα πολλά κομπάκια.

Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα. Να φροντίζετε η κουτάλα να αγγίζει στον πάτο, ώστε να αποφευχθεί να κολλήσει το γάλα.

Όσο ανακατεύετε το μείγμα θα πήζει και τα κομπάκια θα διαλύονται. Θέλει υπομονή (10-15 λεπτά). Η σωστή πυκνότητα θα έχει επιτευχθεί εάν, καθώς "χαράζετε" μια γραμμή στον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα η κρέμα παίρνει αυτή τη μορφή που βλέπετε.

Εκτός φωτιάς, προσθέστε την σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Τέλος προσθέστε τη νουτέλα και τη βανίλια. Και πάλι ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό.

Μην περιμένετε ότι θα μείνουν για πολλές μέρες στο ψυγείο, αν και μια χαρά διατηρούνται.



ΥΓ. Σήμερα, παραδόξως ο υπολογιστής μού επιτρέπει να κάνω την ανάρτηση, δε δέχεται όμως να βάλει την αρχική φωτογραφία οριζόντια! Μήπως να στρίψετε λίγο την οθόνη του υπολογιστή σας;;;;

7 σχόλια:

  1. Φαίνεται λαχταριστό!
    Μικρή χαζή ερώτηση: Τι είναι ο γδάρτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται όντως λαχταριστή! Ξέρω ότι στη ζαχαροπλαστική μετράει πολύ η ακρίβεια στο ζύγισμα κτλ, αλλά μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις τη συνταγή ως εξής: 1 κγ τάδε, μισή κούπα δείνα κτλ; Δεν μπορώ να μετράω με τόσο λίγα γραμμάρια, μπελαλίδικο μου φαίνεται! Νατάσσα

    ΥΓ Για τη Θάλεια, μια και διάβασα την ερώτηση: γδάρτης είναι αυτό με το οποίο χτυπάμε τα αβγά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νατάσσα, θα κάτσω να τα μετρήσω και κάνω update!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ Αννα! Ξέρω ότι θα είναι ένας κόπος παραπάνω...αλλά χρήσιμο το update για μας, τις λιγότερο έμπειρες στη ζαχαροπλαστική και τις όχι τόσο εξοπλισμένες με τους κατάλληλους μετρητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ πρακτικός ο νέος τρόπος μέτρησης! Ευχαριστούμε πολύ, Praline! Νατάσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ύστερα σχόλια, τώρα που αντιγράφω τη συνταγή στο βιβλιαράκι μου: 1) Τι είναι οι μεζούρες; Από πού τις αγοράζεις;
    2) Μου αρέσουν τόσο οι οδηγίες σου, είναι πραγματικά βήμα- βήμα!

    Νατάσσα και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νατασσάτσι, όπως υπάρχουν κούπες-μεζούρες έτσι υπάρχουν και κουταλιές-μεζούρες για ακριβή αναφορά σε μέτρηση. Είναι κουταλάκια διαφόρων μεγεθών που τα πουλάνε συνήθως ανά 5-6 μαζί. Τα βρίσκεις εύκολα σε όλα τα καταστήματα με είδη κουζίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή