Το παγωτό φράουλα είναι από τα αγαπημένα μου. Όχι όμως αυτό που στη βάση του έχει γάλα με αποτέλεσμα να χάνεται η γεύση του φρούτου, αλλά αυτό που είναι φρουτένιο και δροσερό, σαν σορμπέ. Δύσκολα το βρίσκω πια στα γνωστά ζαχαροπλαστεία της Ρόδου, αν και κατά την εποχή που ήμουν μαθήτρια ήταν μια από τις λιγοστές γεύσεις παγωτού που αγοράζαμε από το πιο γνωστό ζαχαροπλαστείο του νησιού. Πριν μερικές μέρες δοκίμασα να φτιάξω το σορμπέ φράουλας, σύμφωνα με τις οδηγίες του David Lebovitz, ειδικευμένου στα παγωτά. Όπως θα διαπιστώσετε, δεν είναι καμιά χρονοβόρα φιλοσοφία. Και, μπορεί ο ειδικός να χρησιμοποιεί παγωτομηχανή, εγώ όμως δε διαθέτω γι'αυτό την παρέκαμψα. Το σορμπέ προέκυψε πολύ πολύ καλό, σαν αυτό της παλιας εποχής, πολύ δροσιστικό, πολύ αρωματικό και πολύ οικονομικό.
Σορμπέ Φράουλας
500 γρ. φράουλες κομμένες σε φετάκια
3/4 κούπας ζάχαρη
μερικές σταγόνες λεμόνι
Προαιρετικά: 1 κουταλιά κονιάκ
Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Όχι, δεν το ανακάτεψα καμία φορά πριν να παγώσει τελείως. Και...voila!
Ωραία τα λέτε αγαπητή Praline. Εκείνο που δεν είπατε όμως(λόγω σεμνότητας υποθέτω), είναι ότι αυτό που φτιάξατε άρεσε πολύ ακόμα και σε μένα, που δεν αγαπώ καθόλου το σορμπέ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εννοείται πως μόνο το δικό σας θα γεύομαι από τώρα και στο εξής... :)
Τα παραλέτε, Napoleon...Ευχαριστώ, πάντως...
ΑπάντησηΔιαγραφήΆννα, τι εύκολη συνταγή..Απίστευτο! Τούτο το Σαββατοκύριακο είναι συννεφιασμένο με ολίγη από ψιχάλες, αλλά ένα επόμενο θα είναι κατάλληλο για σορμπέ! Φιλιά, Νατάσσα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εδώ ο καιρός...τα έκανε μούσκεμα! Όμως κουτάλιασα λίγο σορμπέ μετά τα σουβλάκια που τσάκισα. Αύριο ετοιμάζομαι να φτιάξω την επόμενη δόση...
ΑπάντησηΔιαγραφή