Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Cupcakes Oreo




Όπως είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση, φέτος που έγινα 31 δεν έσβησα κεράκια. Νομίζω, άλλωστε, ότι ήρθε πια η ώρα να κόψω τις κακές παιδικές συνήθειες. Πέρσι με την ευκαιρία των γενεθλίων είχα φτιάξει αυτή την τούρτα Oreo, όμως φέτος η τούρτα μετετράπη σε κεκάκια όρεο, όπως τα προτείνει η Bakergirl. Ατομικές μερίδες, σοκολατένιες, λαχταριστές και πολύ χαριτωμένες. Τα βρήκα υπέροχα…μέχρι και στον Αντώνη, που δε θέλει να ακούει για oreo, άρεσαν πολύ. Συνιστώ να μην παραλείψετε την επικάλυψη τσιγκουνευόμενοι τις θερμίδες. Αλλάζει εντελώς η γεύση…

Cupcakes Oreo 
85 γρ. τεμαχισμένη σοκολάτα κουβερτούρα
1/3 κούπας κακάο
3/4 κούπας ζεστό στιγμιαίο καφέ
3/4 κούπας αλεύρι
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
6 κουταλιές σπορέλαιο
2 μεγάλα αβγά
2 κουταλάκια ξίδι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανίλια
15 μπισκότα Oreo ανοιχτά, χωρίς το ένα από τα δύο μαύρα μπισκότα

Επικάλυψη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 βανίλια
15 μπισκότα Oreo χωρίς τη γέμιση, τριμμένα στο μούλτι

Ένα κουτί μίνι oreos
 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι (τη βανίλια σε σκόνη) και τη σόδα.

Βάλτε σε ένα μπολ (εγώ χρησιμοποίησα ποτήρι) την τεμαχισμένη σοκολάτα με το κακάο και ρίξτε από πάνω τον ζεστό καφέ. Αφήστε το για μισό λεπτό χωρίς να ανακατεύετε και έπειτα ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα και το κακάο στον καφέ. Το μείγμα θα είναι πλούσιο και πολύ σοκολατένιο. Αφήστε το να κρυώσει αρκετά.
Ρίξτε στον κάδο του μίξερ τα αβγά μαζί με το σπορέλαιο, το ξίδι και το εκχύλισμα βανίλιας (αν το χρησιμοποιείτε). Χτυπήστε τα να ομογενοποιηθούν.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και στη συνέχεια με μιας τα στερεά υλικά. Ανακατέψτε για πολύ λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Πάρτε τις φόρμες, βάλτε τους χαρτάκια και μέσα σε κάθε χαρτάκι βάλτε ένα μισό μπισκότο με τη γέμιση προς τα επάνω. Γεμίστε τις θήκες με το μείγμα του κέικ και ψήστε για περίπου είκοσι λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά πριν τα στολίστε με την επικάλυψη!
 
 
Για την επικάλυψη

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αποκτήσετε μια όμορφη σαντιγί. Προσθέστε μέσα αρκετά από τα τριμμένα μπισκότα, όχι όμως όλα με τη μία, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την πυκνότητα που προτιμάτε. Ανακατέψτε τα απαλά με ένα κουτάλι.

Με το κορνέ φτιάξτε πλούσιες ροζέτες πάνω από κάθε κεκάκι και στολίστε τα με ένα μίνι μπισκότο



7 σχόλια:

  1. πράγματι, είναι υπέροχα! For once again, you are the best!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ξύδι είναι απαραίτητο; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρεπει οσωσδηποτε να χρησημοποιηθει σπορελαιο;ελαιολαδο δεν κανει;και μπορω να παραλειψω ή να αντικαταστήσω με κατι τον καφε;ευχαριστω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ελαιόλαδο έχει πιο έντονη γεύση, γι'αυτό προτιμάμε το σπορέλαιο. Καμία άλλη διαφορά. Ο καφές μπορεί να γίνει κακάο, αλλά επιμένω ότι δε ξεχωρίζει γευστικά καθόλου στο τελικό αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ίδιο το κέικ όχι, αν όμως του βάλετε τη ροζέτα από πάνω πρέπει στο ψυγείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή