Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Oreo Cake…Ωραίο Κέικ…Orea Τούρτα!



Για τα γενέθλιά μου δεν έφτιαξα μόνο τα cupcakes του προηγούμενου πόστ. Έφτιαξα και ένα αμαρτωλό κέικ ή καλύτερα μία αμαρτωλή τούρτα με μπισκότα oreo. Την εκδοχή της τούρτας την είχα δει να κάνει βόλτες στο διαδίκτυο από καιρό, αλλά δε βρισκόταν η κατάλληλη ευκαιρία για να τη φτιάξω. Εν τέλει, το τελευταίο δεκαήμερο την έφτιαξα δύο φορές, μία για τα γενέθλιά μου και μία σήμερα για δύο υποψήφιους φοιτητές που βρίσκονται στο χορό των εξετάσεων αυτές τις μέρες. Όπως μας έλεγε και η αγαπητή madame των γαλλικών, έπρεπε να τρώμε ζάχαρη κατά την περίοδο των εξετάσεων. Εκείνη μας εφοδίαζε με καραμέλες κανέλλας, εγώ το επέκτεινα λιγάκι το θέμα…
 
Στο προκείμενο τώρα: για την τούρτα δε χρησιμοποίησα παντεσπάνι. Προτίμησα κάτι πιο πλούσιο, όπως αυτό εδώ το κέικ διαβόλου το οποίο έχει έντονη γεύση κακάο και δεν είναι πολύ γλυκό. Για γέμιση χρησιμοποίησα σαντιγί, τυρί κρέμα με ζάχαρη, βανίλια και χοντροκομμένα μπισκότα oreo. Τέλος, ως τελευταία πινελιά έφτιαξα μία ελαφριά γκανάς σοκολάτας.


 Δε ξαναδίνω τη συνταγή για το κέικ, μπορείτε να το διαβάσετε αναλυτικά εδώ. Μόνο μην παραλείψετε να αφήσετε το κέικ ένα βράδυ στο ψυγείο σκεπασμένο, γιατί αλλιώς δεν παίρνει την απαραίτητη υγρασία.

Για τη γέμιση

350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. τυρί κρέμα
½ κούπα ζάχαρη
Σποράκια από 1 φυσική βανίλια
1,5 πακέτο μπισκότα όρεο

Για τη γκανάς

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Ξεκινήστε φτιάχνοντας τη γκανάς. Κόψτε σε κομμάτια τη σοκολάτα και βάλτε τη σε ένα δοχείο.


Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Ρίξτε την πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα, αφήστε τη για δύο λεπτά, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και αρχίστε να ανακατεύετε για να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μίγμα.


Εγώ χρησιμοποίησα τη βοήθεια της ράβδου του μίνι πίμερ, προσέχοντας να μην πάρει πολύ αέρα μέσα. 

Βάλτε τη σοκολάτα στο ψυγείο για να σφίξει λίγο.

Χτυπήστε καλά την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Καλό είναι η κρέμα να είναι σε θερμοκρασία ψυγείου. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο.


Χτυπήστε καλά το τυρί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Μπορείτε να το κάνετε είτε με το μίξερ χειρός είτε με το μούλτι. Εγώ την πρώτη φορά το χτύπησα στο μίξερ, σήμερα όμως προτίμησα το μούλτι. 

Με απαλές κινήσεις ενσωματώστε το τυρί μέσα στη σαντιγί. Προσθέστε και τα σποράκια της βανίλιας.
Σπάστε με τα χέρια σας τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με τη σαντιγί.



 

Ανοίξτε το κέικ στα δύο οριζόντια και γεμίστε με το μίγμα σαντιγί-τυριού-μπισκότων. Βάλτε από πάνω το δεύτερο δίσκο κέικ, ρίξτε από πάνω τη γκανάς και στολίστε όπως θέλετε.

 

 
Νομίζω ότι αυτή η τούρτα είτε αποκτά φανατικούς οπαδούς είτε θεωρείται too rich. Πάντως όσοι είστε σοκολατόπληκτοι σίγουρα θα τη λατρέψετε!


36 σχόλια:

  1. Α γεια σου! Τον επόμενο μήνα θέλω να χρησιμοποιήσω για τα γενέθλια του Γιάννη το Devil's Cake σαν βάση για τούρτα κι έψαχνα μια γέμιση που να ταιριάζει!!Αυτή η λευκή σοκολατοτυρένια κρέμα είναι ό,τι πρέπει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω τι υπέροχη που φαίνεται αυτή η τούρτα! Πρέπει να είναι πεντανόστιμη! Αν και δεν είμαι σοκολατόπληκτη, είμαι σίγουρη ότι θα γίνω οπαδός της! Θέλω να τη δοκιμάσω όπωσδηποτε στο μέλλον! Προς το παρόν είμαι σε φάση "δίαιτας".
    Έχω φτιάξει στο παρελθόν oreo cheesecake, αλλά ποτέ τούρτα. Θα την έχω στα υπόψη μου, ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Call me M, την πρώτη φορά που την έφτιαξα είχα τόσο πολύ εθιστεί που την έτρωγα αντί για βραδυνό. Τέλεια, τέλεια, τέλεια! Περιμένω εντυπώσεις όταν τη φτιάξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπέρα!!έχω "σταμπάρει" αυτή τη συνταγή εδώ και 15 μέρες για τα γενέθλιά μου!! έχω αγοράσει όλα τα υλικά επί δύο γιατί θέλω η τούρτα να φτάσει για τουλάχιστον 20 άτομα..!προφανώς θα χρειαστεί να την φτιάξω δύο φορές σωστά;ήθελα να ρωτήσω, πόσα εκατοστά μίγματος πρέπει να βάλω στο ταψί;γενικά θα ήθελα λίγη βοήθεια αν είναι εύκολο :D:D:D θα την φτιάξω την παρασκευή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλεξάνδρα, η συγκεκριμένη ποσότητα που προκύπτει είναι μεγάλη από μόνη της, βγάζει δύο κανονικού μεγέθους "κορμούς". Στη θέση σου, θα έφτιαχνα μιάμιση δόση. Φυσικά, δεν πρόκειται να πάει χαμένη η μεγαλύτερη ποσότητα, είμαι σίγουρη.
    Υπολόγισε ότι αν χρησιμοποιήσεις την κοινή, στρογγυλή, ανοιγόμενη φόρμα 27 cm θα φτιάξεις 2 ψηλούς δίσκους, άρα μοιράζεις το μίγμα στα δύο. Μην το ψήσεις όλο μαζί γιατί μπορεί και να σου ξεχειλίσει. Άσε που ψήνοντας μεγάλη ποσότητα μίγματος το αποτέλεσμα δε βγαίνει καλό.
    Εγώ τελευταίως χρησιμοποιώ πτυσσόμενο ορθογώνιο τσέρκι, όχι ταψί, γιατί δε θέλω να έχω το άγχος μήπως κολλήσει & άντε να το βγάλεις μετά. Δε μπορώ να σου πω επακριβώς εκατοστά σκεύους. Δες τί ποσότητα προκύπτει και υπολόγισε ότι θα διπλασιαστεί, τουλάχιστον, σε όγκο.
    Για οποιαδήποτε άλλη απορία, εδώ είμαι. Καλή επιτυχία και Χιλιόχρονη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλιστα!!Λοιπόν εγώ έχω την κλασική φόρμα που λες και εφόσον θα κάνω διπλή δόση θα πρέπει να το ψήσω απο ό,τι κατάλαβα....4 φορες μέσα στην 27 εκατοστά φόρμα??την οποία μέχρι πού μου προτείνεις να γεμίσω με μίγμα;
    Επίσης, γίνεται να το φτιάξω όλο σε μία μέρα, δηλαδή και την γέμιση και το το κέικ ενοποιημένα όπως η τελική τούρτα και να τα αφήσω στο ψυγείο για την επόμενη μέρα;γιατί είδα ότι χρειάζεται την υγρασία!
    όπως κατάλαβες είναι το πρώτο μου γλυκό...:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστά, ψήσιμο επί 4! Εκτός κι αν έχεις κανένα πιο μεγάλο τσέρκι...Όπως κατάλαβες, πιο πολλή ώρα παίρνει το ψήσιμο από το να φτιάξεις το κέικ :-)
    Γέμισέ τη φόρμα με τη μισή ποσότητα από το υλικό που θα έχεις, ώστε να είναι ισομεγέθεις οι δίσκοι που θα προκύψουν.
    Όσον αφορά το αν θα τη φτιάξεις από την προηγούμενη, θα πρότεινα να μην κάνεις τη γέμιση από την προηγούμενη, γιατί τα μπισκότα θα μαλακώσουν με την υγρασία και δε θα είναι τραγανά στο σερβίρισμα. Εκτός κι αν φτιάξεις την κρέμα, τη φυλάξεις σε τάπερ κλειστό στο ψυγείο και προσθέσεις τα μπισκότα μέσα την τελευταία στιγμή. Πάντως το κέικ οπωσδήποτε να το αφήσεις στο ψυγείο.
    Καλή καλή επιτυχία στο πρώτο σου γλυκό! Εύχομαι να είναι γουρλίδικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπόν ευχαριστώ τόσο πολύ!!!Είναι πρόκληση το πρώτο γλυκό...ήθελα να σου πω και συγχαρητήρια για την γραφή σου, γιατί από αυτό εδώ μόνο το άρθρο με έκανες να δω όλο το μπλογκ σχεδόν, κι εγώ δεν το κάνω αυτό γιατί δε μαγειρεύω και δε με ενδιαφέρει παρά μόνο άμα με πιάσει.ο τρόπος που γράφεις και η παρουσίαση είναι εξαιρετικά!!θα σου γράψω και για το πώς τα πήγα ώς μαθήτρια :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mporw na s kanw 2 erwthsoules....?prwton pou vriskoume fusikh vanilia k to ekxulisma ths vanilias...?kai deuteron oson afora ton kafe ennoeis galliko....???an mporeis apanthse mou..euxaristw ek twn proterwn.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εννοεί γαλλικό ναι!!!λοιπόν εμένα η τούρτα είχε μεγάλο σουξέ!!!!ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια Praline!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητές phneloph & alexandra, συγγνώμη για την αργοπορία αλλά από το Σάββατο το απόγευμα απείχα από τα ιντερνετικά δρώμενα. Κάνω το come back τώρα και απαντώ. Για τον καφέ δεν έχει μεγάλη σημασία, εγώ κάποιες φορές βάζω στιγμιαίο, κάποιες γαλλικό. Γενικά δεν τον ανιχνεύω στο τελικό αποτέλεσμα ούτε στη γεύση ούτε στο άρωμα. Για τη βανίλια, τώρα πια όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ πουλάνε και το εκχύλισμα (πηχτό καφέ σιροπάκι σε μικρό μπουκαλάκι τριγωνικό, συνήθως, γαλλικής εταιρείας) και το λοβό βανίλιας, το στικ δηλαδή. Εγώ πριν πολλούς μήνες παρήγγειλα κλωναράκια βανίλιας μέσω ίντερνετ από το ebay, η τιμή τους είναι κατά πολύ πιο χαμηλή από τις εδώ και το προϊόν εξαιρετικό. Alexandra, χαίρομαι που είχες καλό αποτέλεσμα!!Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λοιπόν, έκανα το Devil's Cake για τα γενέθλια του Γιάννη όπως είχαμε πει. Το έψησα σε 4 διαφορετικού μεγέθους στρογγυλά ταψιά για να κάνω 4όροφη τούρτα! Εβαλα λοιπόν τους δίσκους τον έναν πάνω στον άλλον με αυτή τη γέμιση ανάμεσα. Αφού τελείωσε η... συναρμολόγηση, άπλωσα και τριγύρω τη λευκή γέμιση, στολίζοντάς το με φράουλες! Το αποτέλεσμα θεαματικότατο!!! Η γεύση δε, απερίγραπτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εγω, μπορω να δηλωσω πως "γραφω εξετασεις"? ετσι να κανεις μια 3 για μενα??? εεεε? φανταστικη πραλινα μου?


    Νάντα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αυτήν την στιγμή ψήνω το κεικ για να το δοκιμασω έτσι ώστε να φτιαξω μόνη μου την τούρτα, για τα γενεθλια της κόρης μου που είναι σε 3 εβδομαδες
    ερώτηση: μπορώ να την καλύψω τριγύρω με σαντυγί με χρώμα και να την διακοσμήσω κατάλληλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φυσικά και μπορείς, evgenia. Φτάνει να δημιουργήσεις όμορφους χρωματικούς συνδυασμούς :-) Να χαίρεσαι την κόρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιαμ-γιαμ!!! Μονο 2 απορίες: στη γέμιση αντί για ζάχαρη θα μπορούσα να βάλω αχνη,κ αν ναι σε ποια δοσολογία? Επίσης,η γέμιση δε χρειάζεται καθόλου βουτυρακι? Thanxs!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να αντικατασταθεί η ζάχαρη με άχνη, γιατί με το χτύπημα γίνεται λεία και η κρυσταλική. Το βούτυρο είναι άκρως περιττό. Το αποτέλεσμα είναι ιδανικά ισορροπημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχω τρελαθεί τελείως με αυτή την τούρτα, μέχρι και στον ύπνο μου την είδα (αλήθεια!). Θέλω να την φτιάξω για τα γενέθλια του γιού μου (σε μορφή lego!) με marshmallow γλάσο. Κάτω από το γλάσο μπορώ να χρησιμοποιήσω για frosting τη γέμιση (χωρίς oreo)? Ευχαριστώ :-)5143398923_1f480a07f6.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άκυρος ο σύνδεσμος. Είναι από μία φωτό τούρτας lego, νόμιζα ότι θα γινόταν να ανοιχτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μιλάμε για...ονειρεμένη τούρτα, στην κυριολεξία, ε;;;

    Νομίζω ότι η γέμιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως frosting, είναι αρκετά σταθερή. Χρόνια πολλά στο παιδί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κορυφαιο!!!! Το εφτιαξα ως τουρτα στα γενεθλια της μαμας μου και μπορω να πω οτι ηταν ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αχ!και να είχα ένα κομμάτι τώρα, Βάσω!Κόλαση είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα,έχω πάρει τα υλικά και ετοιμάζομαι να φτιάξω αυτό το υπέροχο γλυκό (απ' ότι φαίνεται στη φωτογραφία). Μία ερώτηση μόνο, ψήνουμε σε αέρα, αντιστάσεις? ή και τα δύο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εμένα η λειτουργία του αέρα στο φούρνο μου δεν αποδίδει. Γι'αυτό και ψήνω πάντα σε αντιστάσεις. Όμως, αν ο φούρνος σας αποδεδειγμένα ψήνει όμορφα τα γλυκά και στον αέρα τότε μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε, χαμηλώνοντας λίγο την ένταση κατά 10-20 βαθμούς.
    Καλή επιτυχία στο γλυκάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα! Το γλυκό είχε απόλυτη επιτυχία, ευχαριστούμε για τη συνταγή. Επειδή ο δικός μου φούρνος έχει τα θεματάκια του, το έψησα πρώτα στις αντιστάσεις και λίγο μετά και στον αέρα. Είμαστε και συμπατριώτισσες, είμαι κι εγώ κατά το ήμισυ από τη Ρόδο, από μαμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπορεί να είμαστε και γνωστοί ή γνωστοί κοινών γνωστών ή και...συγγενείς. Μικρό, γαρ, το νησί.
    Χαιρομαι για την επιτυχία! Πόσο θα ήθελα ένα κομμάτι τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. αμα ψησουμε το κεικ σε ταψι το οποιο βουτυρωσουμε και αλευρωσουμε υπαρχει περιπτωση να κολλησει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λογικά όχι, όμως δεν το έχω δοκιμάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. οταν λεσ τυρι κρεμα τι ενοεισ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αχ θα τν φτιάξω τωρα αλλα με κανονικη βανίλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή