Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μους φράουλας με ανθότυρο


 
Ο Μάιος είναι ο μήνας της φράουλας. Ανέκαθεν για τα γενέθλιά μου η τούρτα ήταν η κλασική «φραουλότουρτα» της μαμάς. Όχι, φέτος δεν είχαμε εορτασμούς στην οικογένεια, μιας και διάφορα δυσάρεστα προέκυψαν (γι’αυτό, άλλωστε, απείχα από τα μπλογκερικά), οπότε ούτε τούρτες, ούτε κεράκια, ούτε τραγουδάκια, ούτε φραουλότουρτα. Όμως, μιας και η αγάπη για τις φράουλες στην οικογένειά μας είναι δεδομένη, ασχολήθηκα με παραλλαγές της φράουλας, με τις οποίες θα εμπλουτίσω το tastemixer σταδιακά.
Για την ώρα, μια ελαφριά και δροσερή δημιουργία είναι η μους φράουλας με ανθότυρο. Με απλά υλικά, σε πολύ λίγο χρόνο μπορείτε να φτιάξετε ένα επιδόρπιο με το οποίο θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Συναρμολογήστε το μπροστά τους, για ακόμα περισσότερες εντυπώσεις!

Μους φράουλας με ανθότυρο

250 γρ. ανθότυρο
1/4 κούπας μασκαρπόνε ή στραγγιστό γιαούρτι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα ή μέλι
2 κούπες κομμένες φράουλες
2 κουταλιές ζάχαρη

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τις φράουλες με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και αφήστε τες στην άκρη για καμιά ώρα, μέχρι να κατεβάσουν ζουμάκια.

Χτυπήστε στο μούλτι το ανθότυρο με το μασκαρπόνε/γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Θα χτυπηθεί πιο εύκολα αν η κρέμα είναι καλά παγωμένη.
Ανακατέψτε με απαλές κινήσεις τη σαντιγί μέσα στο μείγμα ανθότυρου.

Στήστε το γλυκάκι σας. Μερικές κουταλιές από τη μους, από πάνω φράουλες, λίγη μαρμελάδα φράουλα ή λίγο μέλι…Είναι ένα όνειρο…

Αν έχετε κι άλλη φαντασία ψιλοκόψτε φιστίκι αιγίνης ή αρωματίστε τις φράουλες με λίγο ποτό (κονιάκ, λευκό γλυκό κρασί κτλ). Ενισχύουν και τα αρώματα και τη γεύση.


1 σχόλιο: