Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ρυζόγαλο με άρωμα Λεβάντα



Μετά από πολλές προσπάθειες η βλάβη στο ίντερνετ αποκαταστάθηκε πριν μερικές μέρες κι εγώ βρέθηκα ξαφνικά ανοργάνωτη στο θέμα των αναρτήσεων. Γιατί, διάφορα καλούδια έχω φτιάξει αυτό το διάστημα, όμως δεν είχα επεξεργαστεί τις φωτογραφίες, ενώ για άλλα διαπίστωσα ότι δεν ήμουν και τόσο επιμελής στο θέμα "φωτογραφία" οπότε συνειδητοποίησα ότι δεν έχω υλικό.
Αφήνω την γκρίνια και περνάω στο προκείμενο: Ρυζογαλάκι με άρωμα λεβάντα. Η λεβάντα είναι ένα 'αρχοντικό' αρωματικό, με πολύ ξεχωριστή γεύση και μυρωδιά, που δυστυχώς, έχει κακοποιηθεί από τα χημικά υποκατάστατα που κυκλοφορούν στο εμπόριο σε διάφορες εκδοχές. Στη φυσική του όμως μορφή είναι ένα όνειρο. Εμένα, ευτυχώς, με τροφοδοτεί τα τελευταία χρόνια με λουλούδια λεβάντας η Νίτσα, που παράγει τσουβάλια ολόκληρα στην αυλή της. Δεν τα κάνω όλα ρυζόγαλο ή σιρόπι λεβάντας αλλά μπαίνουν και στη ντουλάπα, αφού αποξηραθούν.
Την αυθεντική συνταγή θα τη βρείτε στο cafefernando.

Ρυζόγαλο με Λεβάντα

1/2 κούπα ρύζι αρμπόριο
1,5 κούπα νερό
2,5 κούπες γάλα
2/3 κούπες ζάχαρη ή και λιγότερο
2,5 κουταλάκια κόρν φλάουρ
2 κουταλάκια λεβάντα

Βάλτε σε ένα τούλι τη λεβάντα και ρίξτε τη σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και το γάλα. Αφού βράσει σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη λεβάντα μέσα στο γάλα για τουλάχιστον μισή ώρα, μέχρι να μουλιάσει καλά.

 

Σε άλλο κατσαρολάκι βάλτε να βράσει το νερό, ρίξτε μέσα το ρύζι και αφήστε το να μαγειρευτεί περίπου 15 λεπτά με το καπάκι μισάνοιχτο, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Ρίξτε μέσα στο γάλα το ρύζι, αφαιρέστε το τούλι, και βάλτε το στη φωτιά. Σε ένα μπωλάκι ανακατέψτε το κόρν φλάουρ με μερικά κουταλάκια κρύο νερό για να διαλυθεί. Όταν ζεσταθεί καλά το γάλα ρίξτε μέσα το διαλυμένο κόρν φλάουρ και ανακατέψτε καλά. Μετά από 5 λεπτά κατεβάστε από τη φωτιά, σερβίρετε και πασπαλίστε λίγη λεβάντα από πάνω.
Διατηρήστε το στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου