Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μαλακά σαντουιτσάκια αυστραλέζικης καταγωγής

Τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει ξανά την εμφάνισή τους στο σπίτι αυτά τα υπέροχα, μαλακά σαντουιτσάκια, που έχουν τις ρίζες τους στην Αυστραλία. Η ιστορία έχει ως εξής: τη δεκαετία του '80, όταν ακόμα δεν είχα κλείσει την πρώτη δεκαετία παρουσίας στον κόσμο αυτό, είχαμε γειτόνισσα την κυρία Άλισον, γέννημα θρέμμα Αυστραλίας, παντρεμένη με Έλληνα. Με τα δύο της κορίτσια είμασταν πολύ φίλες (ο πληθυντικός αφορά την αφεντιά μου και την αδερφή μου). Η κυρία αυτή μας έμαθε πώς τρώνε στην Αυστραλία τα σαντουιτσάκια: τυράκι λεπτοκομμένο, ζαμπονάκι, ντομάτα και αγγούρι. Α! και βουτυράκι, βεβαίως. Και, αν αυτό δε σας φαίνεται κάτι το σπουδαίο, θα συμφωνήσω μαζί σας. Όμως, η διαφορά έγκυται στο ότι αφού φτιαχτούν τα σάντουιτς κλείνονται σε ένα τάπερ με μια βρεγμένη αλλά καλοστυμμένη πετσέτα και αφήνονται όλο το βράδυ. Με αυτόν τον τρόπο έρχονται και μαλακώνουν, αποκτούν υγρασία, υπέροχη υφή και γεύση, αφού οι γεύσεις από τα συστατικά "κάθονται".
Είναι ιδανικά για παιδικά πάρτι, αλλά εξίσου τέλεια να τα έχετε στο ψυγείο, έτσι για τη λιγούρα ή για να πιάνουν μόνα τους τα παιδιά κάθε φορά που ο λύκος ξυπνάει μέσα τους...

Σαντουιτσάκια αυσταλέζικης καταγωγής

1 φόρμα ψωμί του τοστ, με κόρα
βιτάμ για επάλειψη
γαλοπούλα λεπτοκομμένη
κασέρι λεπτοκομμένο
αγγουράκι λεπτοκομμένο
ντομάτα λεπτοκομμένη
αλατάκι
1 καθαρή πετσέτα βρεγμένη και καλά στιμμένη ή χαρτί κουζίνας μουλιασμένο

Απλώστε τις φέτες το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας σε ζεύγη. Στη μια φέτα του κάθε ζεύγους αλείψτε βούτυρο και βάλτε από πάνω τυρί, γαλοπούλα, αγγουράκι και ντομάτα. Αλατίστε ελαφρώς .


Καπακώστε τα ψωμιά, ώστε να δημιουργηθούν σάντουιτς. Βάλτε το ένα πανω από το άλλο...
Με το χέρι σας πιέστε αρκετά την κάθε "στίβα" για να μειωθεί ο όγκος της (εδώ βλέπετε το χέρι της αδερφής μου).
Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόψτε το το κάθε πυργάκι στα τέσσερα, για να δημιουργηθούν τριγωνάκια.
Προσπαθείτε να κρατάτε καλά το ψωμί για να μην σπάσει. Βάλτε τα κομμένα, πλέον, πυργάκια μέσα σε ένα ευρύχωρο τάπερ.
Τοποθετήστε την πετσέτα μέσα στο τάπερ. Καλό είναι να μην ακουμπά τα σαντουιτς. Αλλά και να τα ακουμπά, δε χάθηκε ο κόσμος.
Καπακώστε τα, βάλτε τα στο ψυγείο και ξεχάστε τα. Σίγουρα την επόμενη μέρα θα είναι απλά και θεϊκά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου