Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Κρακεράκια με ροκφόρ και μαρμελάδα σύκο

 
Μέσα στις γιορτές, έχοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο επιδόθηκα σε κουζινικές ανακαλύψεις, οι οποίες καταγράφηκαν και φωτογραφήθηκαν προκειμένου να ανεβούν τα σκαλιά του διαδικτύου προσεχώς. Το ορεκτικό που παρουσιάζω σήμερα το έχω φτιάξει ήδη δύο φορές, τη μία με βάση μπαγκέτας και τη δεύτερη με κρακεράκι. Είναι και τα δύο πολύ ταιριαστά, με το κρακεράκι να προσδίδει στο στόμα το κριτσανιστό στοιχείο.
Η διαδικασία είναι πανεύκολη, αν και εξαιρώ τη διαδικασία παρασκευής της σπιτικής μαρμελάδας σύκο, που φτιάχνει η μαμά όταν τα σύκα είναι στα φόρτε τους.
Δε δίνω αναλογίες στη συνταγή αυτή, φτιάξτε όσα χρειάζεστε υπολογίζοντας ένα μικρό κομμάτι ροκφόρ στο κάθε κρακεράκι και μισό κουταλάκι μαρμελάδα. Αν δεν έχετε μαρμελάδα σύκο, προτείνω να την αντικαταστήσετε με βερίκοκο ή με μαρμελάδα εσπεριδοειδών.

Κρακεράκια με ροκφόρ και μαρμελάδα σύκο

Ένα πακέτο κρακεράκια ή μία μπαγκέτα (κομμένη σε λεπτές φέτες)
Ένα κομμάτι ροκφόρ ή μπλε τυρί
Φύλλα φρέσκιας ρόκας
Μαρμελάδα σύκο (κατά προτίμηση)
Πιπέρι (προτιμώ λευκό ή πράσινο)

Πάρτε το κρακεράκι σας και βάλτε του από πάνω ένα όμορφο φύλλο ρόκας. Αν προτιμάτε τη μπαγκέτα καλό είναι να αλείψετε το ψωμάκι με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέστε ένα κομμάτι ροκφόρ (εγώ το προτιμώ τριμμένο με το χέρι) και στολίστε το με λίγη μαρμελάδα. Τρίψτε πιπεράκι και….έτοιμο! Λιτό, γευστικό και εντυπωσιακό!



1 σχόλιο:

  1. Θυμάμαι όταν τα έφερες να τα κεράσεις στη χορωδία.... Η Μαρία παραμιλούσε! Δε πίστευε στον ουρανίσκο της απο τη νοστιμιά! Είναι πράγματι ανεπανάληπτο πάντρεμα γεύσεων. Καλά έκανες και το έβαλες κι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή