Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Cheesecake Brownies που προκαλούν...εθισμό!

Πολύ σωστά η Deb Perelman τα αναφέρει ως "best cocoa brownies" στην ιστοσελίδα της http://smittenkitchen.com/2010/01/best-cocoa-brownies/ γιατί αυτά τα "μαυράκια" είναι τόσο νόστιμα, σοκολατένια και μαλακά που προκαλούν εθισμό. Εγώ, σε αυτή την υπέροχη βάση για μπράουνις πρόσθεσα τυρί φιλαδέλφεια από πάνω και έτσι γεννήθηκαν τα γνωστά μπράνουνις τυριού ή αγγλιστί cheesecake brownies. Είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που μαλακώνει λίγο την έντονη γεύση σοκολάτας που κυριαρχεί σε αυτό το μπράουνι προσδίδοντάς της μια ευχάριστη οξύτητα που ο ουρανίσκος μου εκτιμά πολύ. 



Η διαδικασία είναι άκρως απλή, δε χρειάζεστε πολλά σκεύη-ούτε καν μίξερ χειρός-και τα υλικά είναι κοινά.

Cheesecake Brownies
Βασισμένα στη ζύμη για brownies της Deb Perelman

140 γρ. βούτυρο (δε σας συνιστώ να το αντικαταστήσετε με φυτικό)
280 γρ. ζάχαρη
85 γρ. κακάο καλής ποιότητας κοσκινισμένο
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία ψυγείου
65 γρ. αλεύρι
2/3 κούπας κοπανισμένα καρύδια (προαιρετικά)

Για την κρέμα τυριού

100 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
30 γρ. ζάχαρη άχνη κατά προτίμηση
μισό κρόκο αβγού

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Βάλτε σε ένα μπεν μαρί το βούτυρο με το κακάο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ανακατέψτε με το μία ξύλινη κουτάλα καλά. Θα δημιουργηθεί μια μάζα με τραχιά υφή. Αφήστε το να κρυώσει αρκετά, όχι όμως τελείως γιατί θα πήξει. Ρίξτε τη βανίλια.




Επιστρατεύστε το δυνατό και καλογραμμωμένο χεράκι σας και προσθέστε μέσα στο μίγμα το πρώτο αβγό χτυπώντας ζωηρά μέχρι να απορροφηθεί. Κάντε το ίδιο και για το δεύτερο αβγό. Κουραστήκατε;;; Πάρτε το μίξερ χειρός και χρησιμοποιήστε το στη χαμηλή ταχύτητα. Κάπου εδώ το μίγμα έχει γίνει ωραίο και λείο. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δε χρειάζεται πολύ. Αν σας αρέσουν οι ξηροί καρποί στα γλυκά βάλτε τους μέσα και αυτούς και ανακατέψτε (δε χρειάζετστε μίξερ πια).



Πάρτε μία μικρή φόρμα και στώστε απαραιτήτως αλουμινόχαρτο. Απλώστε το μίγμα.

Σε ένα μπωλ βάλτε όλα τα υλικά για την κρέμα τυριού. Ανακατέψτε καλά (καλύτερα με το σύρμα ή το μίξερ χειρός) μέχρι να το δείτε να φουσκώνει λιγάκι.

Προσθέστε πάνω από τη ζύμη των μπράουνις την κρέμα τυριού και με μία σπάτουλα κάντε βαθιές χαρακιές, ώστε να πάει κρέμα και πιο χαμηλά.



Ψήστε για 30 λεπτά μέχρι να δείτε ότι το μπράουνι έχει φουσκώσει κάνοντας μία κρούστα από επάνω. Βυθίζοντας ένα μαχαίρι στην άρκρη πρέπει να βγαίνει σχεδόν καθαρό, ενώ στο κέντρο το μαχαίρι λερώνεται περισσότερο (να μην είναι όμως εντελώς άψητο). Μη φοβηθείτε αν σας πάρει περισσότερο από 30 λεπτά.



Tips:
Μπορείτε να φτιάξετε από την προηγούμενη τη ζύμη των μπράουνις και να την αφήσετε στο ψυγείο καλά σκεπασμένη, ώστε να τα ψήσετε την επόμενη μέρα. Απλά, θα χρειαστεί να τα βγάλετε από το ψυγείο καμιά ώρα πριν τα ψήσετε.

2 σχόλια:

  1. Λοιπόν, το γλυκό έγινε πανευκολα! Μόλις που ζεστάθηκε το νεράκι, ενώθηκαν τα πρώτα υλικά, λίγο αγρότερα προσέθεσα και τα υπόλοιπα και δε χρειάστηκα καθόλου μίξερ χειρός! Μάλιστα, για να μη βάλω μίξερ μόνο για τη κρέμα, τη χτύπησα στο mini pimer. Ολα μαζί υπόθεση 10 λεπτών και το απόλυτο σοκολατένιο brownie ήταν έτοιμο!
    Ευχαριστούμε Αννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to ekana ki ego kai htan teleo!!!to epsisa 50 lepta peripou kai theoro oti htan akoma kalytero thn epomenh mera!!!ta paidia ksetrelathhkan!thank you Anna!

    ΑπάντησηΔιαγραφή